3+1 tips για να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου

3+1 tips για να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου

Τα φαγωμένα νύχια είναι μία από τις πιο συνηθισμένες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι nail artists σε ολόκληρο τον κόσμο. Λίγο το στρες, λίγο η ανία, λίγο οι κακές συνήθειες και  να’ σαι πάλι με τα νύχια στο στόμα, καταστρέφοντάς τα. Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπου που τρώει τα νύχια του, αλλά ψάχνεις τρόπο να το σταματήσεις, συνέχισε να διαβάζεις το blog που ετοιμάσαμε για σένα. 

Tip #1 Ενυδάτωσε τα επωνύχιά σου 

Βασικός κανόνας για να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου και τις παρανυχίδες κατ’ επέκταση, είναι να φροντίσεις η τριγύρω περιοχή να είναι σωστά ενυδατωμένη και χωρίς ξηρές άκρες που σου δημιουργούν την επιθυμία να τις κόψεις με τα δόντια σου. Εφάρμοσε το λαδάκι σου καθημερινά κάνοντας απαλό μασάζ στα επωνύχια για άμεση απορρόφηση. Διάλεξε το CHERRY cuticle oil με υπέροχο άρωμα κεράσι για βαθιά θρέψη. Πρόσεχε μόνο μη δελεαστείς από την κερασένια μυρωδιά του και μπεις ξανά στον πειρασμό.  

 

 

Tip #2 Φρόντισε το μήκος των νυχιών σου 

Το Α και το Ω για υγιή νύχια είναι το σωστό μήκος και λιμάρισμα. Η χρήση της σωστής λίμας παίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή ανάπτυξη του νυχιού και όταν αυτό λιμάρεται σωστά δε δημιουργούνται αμυχές, ώστε να μπαίνεις στον πειρασμό να τα δαγκώνεις. Κόντυνε τα νύχια σου με μία ίσια λίμα διαβάθμισης 100/180 και δώσε τους το κατάλληλο σχήμα. Εσύ, τι λίμα χρησιμοποιούσες έως τώρα;  

 

Tip #3 Νύχια με γερές…βάσεις 

Τα φαγωμένα νύχια είναι συνήθως αδύναμα και ταλαιπωρημένα λόγω της συνεχούς φθοράς, οπότε η διαδικασία του δαγκώματος είναι αναπόφευκτη. Γι’ αυτό, εξόπλισε τα νύχια σου με μια γερή και αποτελεσματική βάση που θα τα κρατήσει γερά και θα τους επιτρέψει να δυναμώσουν, όσο διάστημα απέχεις από το φάγωμά τους. Δοκίμασε την πρωτοποριακή φόρμουλα του Builder Gel SOFT&EASY, σε όποια απόχρωση ταιριάζει στο δέρμα σου, και βάσισε τα νύχια σου στα πιο δυνατά θεμέλια, ενώ ταυτόχρονα θα καλύψεις και τις ατέλειες που αναφέραμε παραπάνω. Τέλειο;  


 

Tip #4 Ώρα για χρώμα 

Για το τέλος κρατήσαμε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο που θα σε κάνει να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου στο άψε σβήσε και αυτός δεν είναι άλλος από το ημιμόνιμο μανικιούρ και την επιλογή του αγαπημένου σου χρώματος. Διάλεξε να χρωματίσεις τα νύχια σου με το ημιμόνιμο χρώμα που σού αρέσει και θα δεις ότι μόλις αντικρίσεις τα νύχια σου όμορφα και περιποιημένα, η επιθυμία για δάγκωμα θα πάει περίπατο. Εμείς σού προτείνουμε την απόχρωση PINK 516 σε ένα κοραλλί-ροζ που θα φωτίσει τα νύχια σου και θα δώσει μια αίσθηση ανανέωσης στο μανικιούρ σου. 

 

Όποια μέθοδο κι αν επιλέξεις για να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου, να θυμάσαι πως πρέπει να έχεις υπομονή και να πιστέψεις στη διαδικασία, αλλά και στον εαυτό σου. Πάρε χρόνο και άσε τα νύχια σου να επανέλθουν με τη βοήθεια μικρών tips που θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις και ταυτόχρονα να λατρέψεις τα υγιή και γερά σου νύχια!