Aνδρικό μανικιούρ – πεντικιούρ; Ναι ή όχι;

Aνδρικό μανικιούρ – πεντικιούρ; Ναι ή όχι;

Οι εποχές αλλάζουν και εσύ όπως και όλοι μας πρέπει να το καταλάβεις όσο είναι νωρίς. Είτε είσαι άντρας είτε είσαι γυναίκα πρέπει να αρπάζεις κάθε ευκαιρία απόλαυσης όπως είναι ένα μανικιούρ ή ένα πεντικιούρ. Η περιποίηση και φροντίδα των άκρων είναι μια υπηρεσία καλλωπισμού, χαλάρωσης και ευεξίας που δεν έχει φύλο. Τα καλοσχηματισμένα άκρα, απαλλαγμένα από πετσάκια και παρανυχίδες, δεν κάνει τα χέρια μόνο αισθητικά ελκυστικά, δημιουργεί επίσης και ένα αίσθημα εμπιστοσύνης. Ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάζει μία γυναίκα σε έναν άνδρα να είσαι σίγουρος πώς είναι τα περιποιημένα άκρα. Αν δεν τα έχεις περιποιηθεί όμως θα συνεχίσεις να είσαι μόνος ‘’άτυχος’’, οπότε λάβε δράση.

Δεν υπάρχουν ταμπού πλέον στην ανδρική περιποίηση άκρων. Δεν αποτελεί αποκλειστικά γυναικείο προνόμιο, αλλά είναι απαραίτητη και για τον  σύγχρονο άνδρα που επιθυμεί να έχει μια προσεγμένη εικόνα. Σίγουρα τα υγιή άκρα, οι μαλακές φτέρνες και τα καθαρά μαλακά πόδια που δεν μυρίζουν θα δηλώσουν μία θετική εικόνα σε μια γυναίκα.

 

 

Σε πολλές χώρες του εξωτερικού το τακτικό ανδρικό μανικιούρ – πεντικιούρ είναι αρκετά δημοφιλές και πλέον τρόπος ζωής. Σιγά, σιγά όμως βλέπουμε πως και στην Ελλάδα γίνεται κοινωνικά αποδεκτό. Οι άνδρες θα πρέπει να πληροφορηθούν για τα θετικά αυτής της παροχής.

Το ανδρικό δέρμα είναι από τη φύση του πιο τραχύ και εύκολα εμφανίζει κάλους και σκασίματα στις φτέρνες. Δεν πρέπει να σκέφτεσαι και να συνδυάζεις και εσύ την λίμα με το γυναικείο φύλο άλλα να αντιληφθείς πως το μανικιούρ σημαίνει βελτίωση της υγείας και της εμφάνισης των νυχιών.

Συχνά τα ανδρικά πόδια πάσχουν και από μυκητίαση. Σε αυτό συμβάλλουν τα αφημένα νύχια, το υπερβολικό κόψιμο των νυχιών και η έλλειψη προσοχής στις πρώτες αλλοιώσεις. Σίγουρα πολλές φορές δεν βοηθάνε οι βαριές δουλειές που κάνουν οι άντρες. Οι λύση όμως υπάρχει και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις δοκιμάσεις.

 

Μην αφήνεις λοιπόν την κοινωνία να ορίσει ποια απόλαυση μπορείς να γευτείς και τι είναι αποδεκτό. Ένα μανικιούρ και ένα πεντικιούρ θα βοηθήσουν την εμφάνιση σου,  την αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας. Δοκίμασε το λοιπόν και εσείς γυναίκες μην το κατακρίνετε αλλά απολαύστε το μαζί με τους συντρόφους σας.